Om mig

Med mina rötter i södra Finland, är jag uppvuxen på längdskidor och med välgörande bastubad i blodet. Intresset för alternativmedicin och hur kropp, knopp och själ, rörelse och kost hänger ihop för en god hälsa, har länge funnits med mig. Råkade själv ut för en stressfraktur för många år sedan och att plötsligt inte ha en frisk och fullt fungerande kropp var en ny erfarenhet och en ovan upplevelse - men vägen till läkning har varit en givande och lärorik resa på många plan.

Våren 2014 fullgjorde jag El Camino de Santiago i Spanien - en pilgrimsvandring på drygt 800 km - som gav fritt utrymme för tankar över livet i stort och smått. Under vandringen reflekterade jag kring en pilgrims 7 nyckelord - frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande - ord som jag sedan har fortsatt bära med mig som en kompass i livet. 

Denna vandringsupplevelse, och min tidigare skadehistorik ledde till ett nytt livsval och jag började utbilda mig till osteopat. I januari 2020, efter 4,5 års studier, tog jag min osteopatexamen vid Stockholm College of Osteopathic Medicine. 

Tidigare utbildningar till socionom, undersköterska och massageterapeut. Har i 17 år arbetat inom äldreomsorg och på gruppboende inom LSS i Rättviks kommun.

Idag driver jag min egen verksamhet som osteopat, samt utför hushållsnära tjänster riktade mot ensamma, gamla och sjuka som behöver personlig omsorg, stöd och hjälp i vardagen.                                                           

 

Bettina Westerlund

FB 20200123_131114